Ev Alana Oturma İzni Veren 12 Ülke

Ev Alana Oturma İzni Veren 12 Ülke

Bazı kişiler yaşadıkları ülke haricinde farklı ülkelerde yaşamak için oldukça heveslidir. Bu yüzden de farklı ülkelerde oturma izni olup olmadığı o ülkenin vatandaşı sayılıp sayılmayacakları konusu da detaylı araştırma yapmaktadırlar. İşte bu yüzden de bu konuda merak edilen soruların cevabı için araştırma yapması gerekmektedir. Ev alana hem vatandaşlık hem de oturma izni veren on iki ülkeden birini seçerek sizin istediğiniz ülkede hayatınıza başlayabilirsiniz. Bu oldukça güzel bir avantaj olmaktadır.

Avrupa Birliği üyesi adı altında olan ya da olmayan birçok ülkede yaşamak isteyen kişiler birçok ülkede yaşamak istiyor ancak bir türlü bu yaşayacakları ülkenin hangisi olacağına karar veremedikleri için seçim yapmaları oldukça fazla zaman alıp yorucu bir duruma yol açıyor. Sizde yurtdışından alacağınız ev ve oturma izni için on iki ülkeden birini seçerek hayatınıza devam edebilirsiniz.

Oturma İzni Veren Ülkeler Nelerdir?

Oturma İzni veren on iki ülke vardır. Bu ülkelerin içinde Türkiye’nin de bulunduğu alanda seçim yapması oldukça zordur. Bu yüzde yüzden de detaylı araştırma yaparak kendinize uygun alanı ve ülkeyi seçebilirsiniz. Oturma izni veren on iki ülke;

  • Türkiye
  • Avusturya
  • Kanada
  • İspanya
  • Birleşik Krallık
  • Portekiz
  • Yunanistan
  • Malta
  • Makedonya
  • İngiltere
  • Amerika
  • Letonya
Bu on iki ülke oturma izni verip ev almak için uygun ülkelerden olmaktadır.  Bu ülkelerden kendinize uygun bir ülke seçerek istediğiniz zaman gidebilir ve oturma izni için ve ev alımı için gerekli şartları yerine getirdikten sonra yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu ülkeler sayesinde ev alma oturma izni alma işlemleriniz oldukça kolay hale gelir ve sizi zorlamayacak derecede işlem yapılmış olur.

Oturma İzni Avantajları Nelerdir?

Oturma izninin kişilere sağladığı oldukça fazla fayda vardır. Bu fayda ve avantajlar sayesinde kişilerin bu imkanları tercih etme oranı günden güne artış göstermektedir. Oturma izni avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz ki kişi bir dış ülkede yaşamak istiyor ya da orada çalışmak istiyorsa izin verilmediği sürece bu imkanlardan hiçbir şekilde yararlanamaz. Oturma izni olmadan ve o ülkenin vatandaşı sayılmadan bu imkanları bulması oldukça zorken kişi aldığı oturma izni ve ülkenin vatandaşı sayılma özelliği ile rahat bir şekilde oturabilir ev alabilir ya da o ülkenin vatandaşı sayılabilir. Bu sayede istediği ülkede oturma çalışma ve yaşama hakkına sahip olabilir.

Neden Her Ülke Oturma İzni Vermez?

Bazı ülkelerin oturma izni varken bazı ülkelerin oturma izni mevcut değildir ve oturma izni alımı yasaktır. Hiçbir şekilde oturma izni vermeyen bu ülkelerin kendi açısından açıklamaları oldukça farklıdır. Bazı ülkelerin bunu yapması ırk, dil, din ayrımı yapmadan o ülkenin vatandaşı sayılmayan herkese oturma izni vermesi kesinlikle yasaktır. Bunun nedeni ise ülkelerin nüfus olarak kalabalık olması ve bu durumda da ekonomi sosyal alanların ulaşım alanlarının ve daha birçok alanda yetersizlik meydana geldiği için nüfusunu azaltmaya çalışan ülkeler için geçerli bir durumdur. Bu durumu göze alarak ülkelerine misafir olarak alsalar da hiçbir şekilde oturma izni vermezler.

Bu aslında diğer kişiler için olumsuz bir durum gibi görünse de ülkelerin bundan başka yapabilecekleri çıkar yol olmadığı için bu durumu yapmak zorunda kalırlar. Hem kendi ülkelerinin refah seviyesi hem de ülkesindeki vatandaşların sıkıntı yaşamadan devam etmeleri için bu uygulamaları mecburi olarak yapmak zorunda kalırlar. Bu oldukça az rastlanan bir durum olsa da oturma izni veren ülke sayısı daha fazladır. Redwoork firmasından merak ettiğiniz soruları sorarak cevap alabilirsiniz.